Centrum voor verlies en rouw De Teunisbloem

Voorstellen Deborah

Deborah van Abkoude, geeft in Centrum voor verlies en rouw De Teunisbloem verlies- en rouwbegeleiding aan kinderen, jongeren, hun ouder(s), verzorger(s) en leerkrachten en andere professionals door middel van individuele begeleiding, groepsbegeleiding, lezingen, trainingen en workshops. In de groepen werkt  zij samen met een andere begeleider.

Jij was voor mij

keer op keer betovering,

eindeloos bloeiend.

Felgele zonnestraaltjes

in de schemering

verlichtten mijn pad,

naar een nieuw 

te ontdekken realiteit:

‘De Teunisbloem’ 

(Oenothera Biennis)

In mijn ‘Land van rouw’ ben ik zelf verlies en rouw in vele vormen tegengekomen, waaronder verlies van land van herkomst (Nederlands-Indie), verlies van gezondheid, verlies van veiligheid, verlies van vertrouwen, verlies door scheiding en verlies door de dood. 

Mijn oorsprong voor het werken met kinderen is mijn opleiding geweest voor leerkracht in het basisonderwijs.

In de tussenliggende periode heb ik verschillende opleidingen en trainingen gedaan op het gebied van Psychosynthese, Creatieve en kunstzinnige vorming, N(euro)L(linguïstisch)P(programmeren), Coaching volwassenen en kinderen, Rouwverwerking met kinderen bij St.Achter de Regenboog, Systemisch werk met kinderen en volwassenen, Training Kinderen en Echtscheiding en de opleiding Land van Rouw, van Riet Fiddelaers en Sabine Noten.